English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
09.03, Вторник - 16:00, Люмиер
14.03, Неделя - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Алексей Герман-син
Оператор:  Олег Лукичев
Сценарист:  Алексей Герман-син
Продуцент:  Виктор Извеков
Музика:  Уго Яса
В ролите:  Павел Романов , Пьотр Меркуриев , Алексей Девоченко , Ирина Раксина
Продукция:  PIEF First and Experimental Film Studio
Световен разпространител:  Non Stop Production
Основна Програма / Извън Конкурса
Осама
Последният влак
Сама ръка не ръкопляска
След като Отар замина
Целувката на живота

   
ПОСЛЕДНИЯТ ВЛАК
ПОСЛЕДНИЙ ПОЕЗД
THE LAST TRAIN
Русия, 2003, 82 мин, черно-бял
Награди:  Солун 2003 - "Наградата на ФИПРЕССИ" и "Златен Александър"; Венеция '03 – Специално отличие в раздела "Opera prima"

Началото на зимата на 1944 г., Източният фронт. Немският хирург д-р Паул Фишбах пристига в разкъсваната от войната Русия. Пристига, но скоро изчезва в хаоса на неочакваната съветска контраатака – изгубен сред заснежените руски степи. Хирургът така и не се завръща в своята родина.

“Докато карали баба ми и майка ми към Германия, влакът спрял, един немски войник нарушил военните закони и ги пуснал да избягат. По този начин им спасил живота. По същото време дядо ми, войник от Съветската армия, е бил застрелян от нацистите. Така се е случило. Реших да заснема този филм заради немеца, спасил близките ми. В него трябваше да се разказва за дивизия войници на Третия райх, изпратени на Източния фронт. Докато пишех сценария обаче, сюжетът се измени и филмът се превърна в история за немски лекар, който е добър човек, нежелаещ да приеме идеята за войната. Филмът разказва за интелигентните хора, принудени насила да воюват, които в крайна сметка умират напълно безсмислено и безполезно.”
Алексей Герман-син

   
АЛЕКСЕЙ ГЕРМАН-СИН
Руски режисьор, роден в Москва през 1976 г. Завършва ВГИК през 2001 г. и заснема три късометражни филма, които са награждавани както на руски, така и на международни кинофестивали. В игралното кино дебютира с Последният влак. Филмът печели Голямата награда в Солун и „Ника” за дебют. Вторият му филм Гарпастум печели Голямата награда на София Филм Фест през 2006 г. Хартиеният войник беше представен в рамките на София Мийтингс като проект.
2003  Последният влак
2005  Гарпастум
2008  Хартиеният войник
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by