English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
05.03, Петък - 18:30, Люмиер
Режисьор:  Давид Ондржичек
Оператор:  Рихард Рериха
Сценарист:  Давид Ондржичек , Иржи Махачек
Продуцент:  Давид Ондржичек
Музика:  Ян Мухов
В ролите:  Иван Троян , Марек Тачлик , Иржи Махачек , Клара Полертова-Троянова , Изабела Бенчова , Кристина Лукешова
Продукция:  Lucky Man Films
Световен разпространител:  Lucky Man Films
Основна Програма / Извън Конкурса
Осама
Последният влак
Сама ръка не ръкопляска
След като Отар замина
Целувката на живота

   
САМА РЪКА НЕ РЪКОПЛЯСКА
JEDNA RUKA NETLESKA
ONE HAND CAN’T CLAP
Чехия, 2003, 107 мин, цветен

Станда е неудачник. Съдбата е била сурова към него, но досега той е приемал всички удари безропотно. Освободен от затвора, той вярва, че оттук нататък всичко ще тръгне на добре. Бившият му шеф Зденек му дължи голяма сума пари и Станда се надява, че с нея ще осъществи мечтите си. Но за нещастие той се събира с Ондржей, който е още по-голям чудак от него. В резултат на това лошият им късмет се удвоява, което не води на добър край. Зденек има жена и две малки дечица. Съпругата му Сандра е стриктна, надеждна и защитничка на екологията. Децата им са добре възпитани, ученолюбиви и игриви. Зденек си има ресторант и бияч – Джон. Върви им във всичко – преди Станда да срещне Ондржей.

“Третият филм на Давид Ондржичек се присмива на ексцентричните личности и обществените порядки със същата брутална анархия, използвана от Джоел и Итън Коен.
Махачек, вокалист на популярната чешка поп-група “Миг 21” и изпълнител на главната роля в “Самотници”, продължава да развива глуповатата си ведрост, излъчваща странно удивление, а Троян изпълнява с деликатна комична сдържаност кулминационна реч в стила на д-р Стрейнджлав, която е едновременно отявлено обидна и чудовищно смешна. “
Еди Кокрел, сп. “Variety”

   
ДАВИД ОНДРЖИЧЕК
DAVID ONDRICEK
Чешки режисьор, роден през 1969 г. в Прага. Син на прочутия оператор Мирослав Ондржичек, снимал някои от най-добрите филми на Милош Форман. Започва филмовата си кариера като дете-актьор. Между 1988 и 1993 г. учи документално кино в Пражката филмова академия (FAMU) и снима документален филм за Далай Лама. Дебютира в игралното кино през 1996 г.
1990  Om – docu
1991  Теодор Пищек – docu
1996  Шепот
2000  Самотници
2003  Сама ръка не ръкопляска
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by