English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
15.03, Понеделник - 21:00, Дом на киното
20.03, Събота - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Лари Кларк , Ед Лахман
Оператор:  Ед Лахман , Лари Кларк
Сценарист:  Хармъни Корайн
Продуцент:  Кеес Касандер , Жан-Луи Пиел
В ролите:  Джеймс Рансом , Тифани Лимос , Стивън Джасо , Джеймс Бълард
Продукция:  Cinea/Kees Kasander
Световен разпространител:  Fortissimo Film Sales
Световен Екран
Войни на небето и земята
Градинско парти
Градът на Бога
Кен Парк
Кърваво злато
Морски стражи
Нашествията на варварите
Престъплението на Отец Амару
Пролет в малкия град
Пролет, лято, есен, зима… и пролет
Странно

   
КЕН ПАРК
KEN PARK
KEN PARK
, 2002, 96 мин, цветен

Още от 70-те години, когато като фотограф предизвиква истинска буря с фотоалбума си за американските деца, противоречивостта и Лари Кларк тръгват ръка за ръка. Това не се променя и след дебюта му с “Хлапета”, направен също по сценарий на Хармъни Корайн. Те двамата заедно с втория режисьор и оператор Ед Лахман са отговорни за "Кен Парк". "Кен Парк" е историята на четири семейства от Висалия, щата Калифорния – предградие, разположено като изолиран остров някъде между Лос Анжелис и Фресно. Моралните и физическите връзки между родители и деца достигат до забранени нива. Шоун, Пийчис, Клод и Тейт - момичето и трите момчета, чийто живот проследяваме за няколко дни - имат проблеми с възпитателите си, сред които има маниаци на тема Библия. Различните сцени представят сериозни драми, в които ужасната действителност дори е преувеличена. Описанието на яростното, емоционално объркване, депресията и моралния упадък е бурно, но не му липсва състрадание: "Кен Парк" завършва с почти идиличното трио, спящо в съботния следобед. Идеалът за един свят без загрижените възрастни.

   
ЛАРИ КЛАРК
LARRY CLARK
Лари Кларк е роден през 1943 г. в Тълса, щата Оклахома. Като тийнейджър асистира на майка си, докато тя обикаля по домовете да снима бебета. Първият му фотоалбум – “Тълса”, тутакси му създава репутацията на провокативен автор. Вторият му фотоалбум – “Тийнеджърска похот”, затвърждава реномето му на един от най-влиятелните фотографи от неговото поколение.
1995  Хлапета
1998  Още един ден в рая
2001  Грубиян
2002  Кен Парк
ЕД ЛАХМАН
ED LACHMAN
Ед Лахман е роден през 1948 г. в Мористаун. Работи като оператор с Вим Вендерс, Вернер Херцог и по-наскоро с Тод Хейнс, Стивън Содърбърг и София Копола. “Кен Парк” е режисьорският му дебют.
2002  Кен Парк
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by