English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
10.03, Сряда - 21:00, Дом на киното
Режисьор:  Силвия Пешева
Оператор:  Стефан Куцаров
Сценарист:  Силвия Пешева , Ина Бранева
Продуцент:  Павлина Желева , Георги Чолаков
Музика: 
В ролите:  Коста Цонев , Весела Казакова , Тони Угринов , Стойо Мирков , Елена Атанасова
Продукция:  Геополи/БНТ/Бояна филм
Световен разпространител:  Геополи
Българско игрално кино
Другият наш възможен живот
Мила от Марс
Пътуване към Йерусалим
Следвай ме
Хубава си, мила моя
Чуй звездите
Шантав ден

   
ШАНТАВ ДЕН
ШАНТАВ ДЕН
CRAZY DAY
България, 2004, 78 мин, цветен

Ина е 18-годишно момиче, което се грижи за своя чудат и пълен с изненади Дядо. Тя дава уроци по рисуване и се надява да се утвърди като илюстратор на детски книжки. Един ден след преглед Докторът установява, че има опасност Дядото да получи инфаркт. Той предписва рецепта за скъпо, но според него ефикасно лекарство, което трябва да се купи възможно най-скоро. Наличните пари на Ина не достигат и тя се обажда на приятеля си Иво с молба да є заеме известна сума. Без да успее да купи лекарството, тя се прибира вкъщи. На следващия ден върху гърба є се струпват куп неприятности. Всичките є надежди да помогне на Дядото се провалят... В този момент пристига младият майстор на грънци Ангел, който донася поръчани от нея гърнета. С невероятна лекота и разбиране той помага на Ина да завърши отдавна започната от нея мозайка. А Дядото, щастлив, че е успял да отстрани "лошите" хора от пътя на внучката си, дава своята "благословия" на симпатичния младеж.

"Искахме да създадем пъстър и весел филм, който да е оптимистичен. Ще е интересно на хора, които все още имат вкус към класическото кино."
Режисьорката Силвия Пешева, сп. "Кино"

   
СИЛВИЯ ПЕШЕВА
СИЛВИЯ ПЕШЕВА
Българска режисьорка, родена през 1976 г. в град Койнаре. Завършила е кино и ТВ режисура в НАТФИЗ (2000). По време на следването си е заснела 4 късометражни игрални новели, една от които - "Вълшебният обектив" (1999), е била селекционирана за фестивала "Кинотавър" в Киев.
2004  Шантав ден
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by