English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
11.03, Четвъртък - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Зорница София
Оператор:  Румен Василев
Сценарист:  Зорница София
Продуцент:  Зорница София , Добромир Чочов , Николай Киров
В ролите:  Весела Казакова , Асен Блатечки , Любомир Попов , Златина Тодева , Йордан Биков , Велико Стоянов , Васил Василев-Зуека
Продукция:  All Things /Dolly Media Studio /Kirov Consult
Световен разпространител:  All Things
Българско игрално кино
Другият наш възможен живот
Мила от Марс
Пътуване към Йерусалим
Следвай ме
Хубава си, мила моя
Чуй звездите
Шантав ден

Основна Програма / Международен Конкурс
16 години алкохол
Коктебел
Лято в златната долина
Мария
Мила от Марс
Милуоки, щата Минесота
Невъзможно
Оцеляване
Победена
Приятели
Реконструкция
Санса
Часовете на деня
Шулце свири блус

   
МИЛА ОТ МАРС
МИЛА ОТ МАРС
MILA FROM MARS
България, 2003, 95 мин, цветен

16-годишно момиче бяга от опасен мъж и попада в далечно гранично село. Скоро разбира, че единствените жители там - девет старци - се препитават с отглеждане на марихуана и че в селото е нелегалната плантация на мъжа, от когото бяга. Тя обаче решава да остане… и нищо вече не е същото.
Едно момиче се страхува от миналото, което едновременно го отвращава и тегли. Тя се страхува от настоящето, което едновременно я задушава и окриля. И се страхува от бъдещето, което едновременно проектира кошмарите и мечтите й. Този филм е за единствения “куршум против страх” - любовта. И за това, че когато търсиш себе си, трябва да се търсиш в очите на хората, за да се намериш в очите на Някого.

Филмът “Мила от Марс” е дипломен за режисьора и дебют за почти целия основен снимачен екип на средна възраст 26,5 години. Основателите на “Всички неща” (продуцентите) и копродуцентите от “Доли Медиа Студио” представят с този филм и един непрактикуван в България есктремен спорт “снимане на независим нискобюджетен игрален филм”, като искрено се надяват спортът да стане хит сред съответната възрастова група през идните филмови сезони.

   
ЗОРНИЦА СОФИЯ
ЗОРНИЦА СОФИЯ
“Мила от Марс” е първият игрален филм на Зорница София, родена през 1972 г., специализант на проф. Людмил Стайков. Магистър на изящните изкуства от НХА София, специализирала реклама в “Америкън Юнивърсити”, Вашингтон, и в Училището за визуални изкуства в Ню Йорк. Има около 20 изложби – самостоятелни, групови и фестивални участия в България, както и около 30 извън България - в Ливърпул, Париж, Цюрих, Ню Йорк, Любляна, Дрезден, Москва, Лондон - с видеоарт, видеоинсталации, пърформанси, акции и живопис. Работила е като арт директор в рекламни агенции и като костюмограф.
2003  Мила от Марс
2005  Смъртта и целият път обратно – docu
2006  Modus Vivendi
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by