English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
07.03, Неделя - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Паула ван дер Йост
Оператор:  Берт Пот
Сценарист:  Паула ван дер Йост
Продуцент:  Жаклин де Гоейдж
Музика:  Фонс Меркис
В ролите:  Силвия Поорта , Анеке Блок , Моник Хендрикс , Якоб Дервиг
Продукция:  Filmprodukties De Luwte
Световен разпространител:  Lifesize Entertainment
Европейски екран
Всички обичат Алис
Зус и Зо
Кухненски истории
Майката
Нои Албиноса
Порнография
Порта към небето
Пупендо
Самоличността убива
Скитник
Страх от изстрел

   
ЗУС И ЗО
ZUS & ZO
HOTEL PARAISO
Холандия, 2001, 105 мин, цветен
Награди:  2002 - "Холандски филмов фестивал" - "Златно теле" за най-добър актьор на Якоб Дервиг; Номинация за "Оскар" '02 за чуждоезичен филм

“Зус и Зо” е холандска комедия по мотиви от “Три сестри” на Чехов. Историята разказва за три сестри, нежелана сватба и борбата за семейния хотел, разположен на красивото португалско крайбрежие. Когато Нино решава да се ожени за ослепително красивата си приятелка Бо, трите му по-възрастни сестри са обхванати едновременно от пристъп на паника. Ако той се ожени, родителите им ще го направят единствен наследник на хотел “Параизо” – техния скъп семеен дом на португалското крайбрежие.

"Приятен и чудат филм - а ла “Хана и нейните сестри”, но в европейски вариант, което напоследък неизбежно означава, че някой от героите е гей. И, разбира се – нашият гей се жени, а сестрите му няма да се спрат пред нищо, за да попречат на замисъла му, защото на везните е заложено семейното наследство. Макар че не става съвсем ясно защо. Момичетата не са в състояние да се развълнуват от нищо, но незнайно защо един западнал хотел привлича вниманието им. Опитът им да изкушат братчето с друг мъж е онова, заради което си заслужава да видите филма, макар че нямаше ли да е по-логично да напишат една учтива бележка на годеницата или да я поканят на обяд, на който да се опитат да я разубедят?"
Кристофър Нъл

   
ПАУЛА ВАН ДЕР ЙОСТ
PAULA VAN DER OEST
Холандска режисьорка, родена през 1965 г. Дипломира се в Холандската академия за кино и телевизия през 1988 г. Носителка на награди за телевизионните си филми. През 1996 г. дебютира в игралното кино. Продала е успешно правата за римейк на “Зус и Зо” в Холивуд.
1996  Другата майка
2001  Зус и Зо
2002  Лунна светлина
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by