English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
14.03, Неделя - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Дито Цинцадзе
Оператор:  Мануел Мак
Сценарист:  Дирк Курбювайт , Дито Цинцадзе
Продуцент:  Кристине Руперт
Музика:  Дито Цинцадзе , Гио Цинцадзе
В ролите:  Фабиан Хинрихс , Лавиния Уилсън , Йохан Лейсен , Ингеборг Вестфал
Продукция:  Tatfilm
Световен разпространител:  Transit Film GmbH
Европейски екран
Всички обичат Алис
Зус и Зо
Кухненски истории
Майката
Нои Албиноса
Порнография
Порта към небето
Пупендо
Самоличността убива
Скитник
Страх от изстрел

   
СТРАХ ОТ ИЗСТРЕЛ
SHUSSANGST
GUN-SHY
Германия, 2003, 104 мин, цветен
Награди:  Сан Себастиан 2003 - "Златна раковина"

Лукас живее сам в един град, където трябва да прекара година в общественополезен труд. Вместо да отиде в казармата, мълчаливият, симпатичен Лукас живее в тесен апартамент и разнася “обеди на колела” на старите хора в града. Той все още е новак в това простичко ежедневие, когато то е прекъснато от загадъчна млада жена, пуснала в скута му бележка “Помогни ми!”, докато се прибира една вечер с трамвая. Отначало всичко изглежда като опит за свалка, но когато Лукас научава повече за привлекателната, но угрижена Изабела, той открива, че красивата му любима има връзка с мъртвешки бледен мотивационен оратор, водещ семинари, на които декламира мантри от рода на “Страхът не може да съществува без нас”. Тогава младежът започва да гледа на света с други очи.

“Страх от изстрел” задава въпроса какво кара младите хора да замислят и осъществяват насилствени актове. Онова, което прави филма изключително смел, е мрачно ироничният начин, по който всички около Лукас – неколцина от съседите му, един от началниците му, детектив от полицията и дори мишената, която си е набелязал – правят всичко възможно да сложат в ръцете му далекобойна карабина и да го научат да натиска спусъка."
Димитри Ейпидес

   
ДИТО ЦИНЦАДЗЕ
DITO TSINTSADZE
Роден през 1957 г. в Тбилиси. През 1981 г. завършва Театралния и филмов институт в родния си град и работи няколко години като
асистент-режисьор. “На границата” печели “Сребърен леопард” в Локарно. Миналата година триумфира със “Златната раковина” в Сан Себастиан за най-новия си филм “Страх от изстрел”.
1988  Рисуваният кръг
1990  Гости
1991  Дом
1993  На границата
2000  Изгубени убийци
2003  Страх от изстрел
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by