English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
Режисьор:  Едмонд Будина
Оператор:  Томазо Боргстром
Сценарист:  Едмонд Будина
Продуцент:  Донатела Палермо
Музика:  Фато Керими
В ролите:  Едмонд Будина , Илка Муйо , Буяр Аскерю , Виолета Бануши
Продукция:  ASP/Erafilm
Световен разпространител:  A.S.P.
Балканско кино
Извара в мармалада
Кал
Като лош сън
Кордонът
Любовни погледи
Лято в златната долина
Малък свят
Мария
На път към хана
Отчуждение
Професионалистът
Разпръснати писма
Резервни части

   
РАЗПРЪСНАТИ ПИСМА
LETTERE AL VENTO
LETTERS IN THE WIND
, 2003, 84 мин, цветен

Посткомунистическа Албания. Нико е безработен професор, който отчаяно си търси почтена работа. Той устоява на изкушението да се забърка в незаконни далавери, предложени му от стар приятел, който сега е известен аферист. Нико и семейството му живеят от парите, които им изпраща синът му Микел от Италия. Но от известно време Нико няма никакви новини от сина си, а последното му писмо е отнесено от вятъра. Това, както и един сън-предчувствие не дават покой на Нико. Какво ли се е случило с Микел? Къде се е дянал? Защо всички в Албания се боят от него? На Нико не му остава друг избор, освен да замине за Италия.

"Първите филми на режисьорите рядко разкриват толкова значителен и разностранен талант като този на Едмонд Будина в “Писма по вятъра”. Трогателна история за усилията да запазиш достойнството си в свят на рушащи се морални задръжки, филмът показва Албания, несигурна относно изграждането на бъдещето си и помиряването с миналото. Демонстрирайки усет към впечатляващи композиции, режисьорът, сценарист и актьор Будина обогатява повествованието си със съновидения, предизвикващи огромен емоционален отклик."
Джей Вайсберг, сп. “Variety”

   
ЕДМОНД БУДИНА
EDMOND BUDINA
Актьор и режисьор, който винаги е имал важна роля в артистичния, политическия и социалния живот на Албания. Той е поставял най-провокативните театрални спектакли и е бил заместник-ректор на Академията за драматични изкуства в Тирана, участвал е дейно в студентските бунтове срещу комунистическия режим. Като актьор има успешна кариера в Италианската телевизия. Живее в Басано дел Грапа, Северна Италия, и се занимава с поддръжката на хидротурбини.
2003  Разпръснати писма
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by