English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
12.03, Петък - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Зигфрид
Оператор:  Венсан Бюрон , Зигфрид
Сценарист:  Зигфрид
Продуцент:  Жюли Фламен , Жан Казе
Музика:  Зигфрид , Иври Гитлис
В ролите:  Рошди Зем , Иври Гитлис , Ема Суарес , Валентина Черви
Продукция:  Vagabondages Co./Initial Production/Mate Production
Световен разпространител:  Films Distribution
Основна Програма / Международен Конкурс
16 години алкохол
Коктебел
Лято в златната долина
Мария
Мила от Марс
Милуоки, щата Минесота
Невъзможно
Оцеляване
Победена
Приятели
Реконструкция
Санса
Часовете на деня
Шулце свири блус

   
САНСА
SANSA
SANSA
, 2003, 116 мин, цветен

Авантюристичен и напълно съвременен, “Санса” проследява пътешествията на едноименния герой, докато той утолява жаждата си за вино, жени, песни и движение. Санса винаги е на път; неговата монументална неспокойност го води по улиците на Европа, Африка и Япония. Предизвикалият голямо възхищение първи игрален филм на сценариста и режисьор Зигфрид “Луиз” показва фантазиите и изживяванията на млада жена, която обикаля из Париж. Тази “втора глава” ни предлага да видим криволичещите пътеки, по които поема нейният мъжки вариант.

"Санса е странстващ иконоборец, оглеждащ тълпите, които среща, с очите на художник, попивайки лице след лице. Зем излъчва прекрасна самоувереност, която придава на героя му жизненост, а импровизираният стил на диалога е идеален за вродената спонтанност на актьора. Тук той се завръща като запленяващия централен персонаж на филма сред визуално зашеметяващата, непрестанно меняща се топография от гледки, звуци и хора. Винаги остроумен и словоохотлив, Санса се присламчва към най-различни компании, а след това с лекота се отървава от тях. Запознаването му с цял куп местности и техните обитатели често пъти е съвсем кратко, но едно приятелство спира неговия устрем. На няколко места той среща Клик – превъзходен цигулар и диригент. По-възрастният мъж е сродна душа – познавач на красотата и красноречието – и единственият, който дава основателен повод на Санса да направи пауза в своите пътешествия."
Димитри Ейпидес

   
ЗИГФРИД
SIEGFRIED
Френски режисьор и музикант, роден през 1973 г. Автор на оригиналната музика за няколко европейски и руски филма. Неговият пръв късометражен филм La Faim (1996) е показан на кинофестивала в Кан, а първият му игрален филм Луиз (Втори дубъл) (1998) има световно разпространение. През 2003 г. заснема втория си игрален филм Санса (2003), който печели Наградата на Младото жури на Фландърския фестивал и участва в конкурсната програма на София Филм Фест 2004 г.
1998  Луиз (Втори дубъл)
2003  Санса
2007  Ада
2008  Киногама 1: Изток
2008  Киногама 2: Далечният изток
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by