English | Български | Пишете ни 
 
 
Фест 2004 Филми Прожекции Жури Награди Новини Отзиви Гости Галерия Организатори За нас
 
 
11.03, Четвъртък - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Ричард Джобсън
Оператор:  Джон Роудс
Сценарист:  Ричард Джобсън
Продуцент:  Хамиш Макалпайн , Ричард Джобсън , Марк Бъртън
Музика:  Кийт Атак , Малкълм Линдзей
В ролите:  Кевин Маккид , Лора Фрейзър , Сюзън Линч , Стюарт Синклеър Блайт , Джим Картър , Юън Бремнър
Продукция:  Tartan Works
Световен разпространител:  Fortissimo Film Sales
Основна Програма / Международен Конкурс
16 години алкохол
Коктебел
Лято в златната долина
Мария
Мила от Марс
Милуоки, щата Минесота
Невъзможно
Оцеляване
Победена
Приятели
Реконструкция
Санса
Часовете на деня
Шулце свири блус

   
16 ГОДИНИ АЛКОХОЛ
16 YEARS OF ALCOHOL
16 YEARS OF ALCOHOL
Великобритания, 2003, 97 мин, цветен
Награди:  Локарно 2003 - "Официална селекция" 2 Британски независими филмови награди – за дебют и за поддържаща акт-- риса на Сюзън Линч

Като повечето мъже Франки си пада по пиенето. Но с напредването на възрастта, поглеждайки към руините на живота си, той е принуден да признае ефекта, който навикът е оказал върху него. И малко по малко достига до заключението, че всъщност е пропилял дните си. Баща си, когото Франки е идолизирал като дете, той вижда със закъснение като нищо повече от пиян любовчия. Лидерството в тийнейджърската банда само е довело до отчуждението на Франки от обществото. А отношенията му с жените са осакатени от собствената му несигурност и несломимото му упование в халбата.

Дългоочакваният филм на единбургската легенда Ричард Джобсън – нежна елегия за изгубената младост. Разказана предимно в ретроспекции, полуавтобиографичната сага за осуетени амбиции и пропилени животи е обагрена със скръб и впечатлява най-вече с вдъхновената си реализация. С пленителната си визия и меланхоличния глас зад кадър “16 години алкохол” е хипнотично изживяване, достигащо до халюцинативна брилянтност, сравнима с филмите на Уонг Карвай (който е бил ментор на проекта). Пийте до дъно и се наслаждавайте.

   
РИЧАРД ДЖОБСЪН
RICHARD JOBSON
Ричард Джобсън е роден в Дънфърмлайн, Шотландия през 1960 г. Първият му досег със славата идва в късния пубертет с пънк-бандата “Скидс”, която има няколко хита между 1979 и 1981 г., преди да се разпадне през 1982 г. Тогава той създава добре приетата от критиката, но просъществувала кратко група “Армъри Шоу”, след което изоставя музиката и става манекен. Пред последното десетилетие е изключително популярен като ТВ водещ.
2003  16 години алкохол
 
© 2004 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by